23 Ekim 2013 Çarşamba

Greubel Forsey GMT



Greubel Forsey, bu saatle hem kendileri için hemde dünya için bir ilki gerçekleştirdiler. Dijital alt yapılı saatlerde aşikar olduğumuz dünya saati bu defa karşımıza mekanik bir saatte hatta mekanik bir kol saatinde çıkıyor.

GREUBEL FORSEY GMT
GREUBEL FORSEY GMT, yalnızca önceden belirlediğiniz bir bölgenin saatini kendi saat diliminiz ile birlikte göstermekle kalmayıp üzerindeki dünya figürü ile gerçekçi bir perspektifte tercih edilen bölgedeki günün saatini görsel olarak kavrayabilmemizi de sağlıyor.


Seçkin ve nitelikli bir yaklaşımla üretilen her Greubel Forsey gerek kısıtlı adet olarak üretimi gerekse fiyatı göz önüne alınınca her yerde görebileceğimiz cinsten bir saat değil. Her bir detayı yüksek kalitede ve mükemmel olarak işlenen bu marka, saat dünyasının titanlarından.



Beyaz altın olarak üretilmiş bu model 16,14 mm kasa kalınlığına sahip. 43,5mm çapındaki asimetrik yapısıyla 30 metre derinliğe (3 atm) kadar su geçirmiyor. Manuel kurmalı olan GMT'de  50 jewel mekanizma  ve 72 saaat güç rezervi var. 21,600 a/f  frenkasta çalışan mekanizmada çifte coaxial yuva mevcut.



Bu arada unutmadan eklemeliyim: Günümüz saat dünyasının öncü isimlerinden Laurent Picciotto'ya göre bu, kariyeri boyunca gördüğü en iyi 5 saatten biri...

Laurent Picciotto


Fiyatı da en az işlevleri ve yapısı kadar dudak uçuklatıcı: Eğer satılık olarak bulabilirseniz size sunulacak teklif €500,000.00 civarında olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.