23 Ekim 2013 Çarşamba

Konstantin Chaykin


Bugün yani 23 Ekim,  Rus saat üretiminin rönesansını başlatmış olan Konstantin Chaykin saat atölyesinin 10. kuruluş yılı. Atölyenin kurucusu ve isim babası olan  Konstantin Chaykin dünya saat piyasalarında tanınmış çok ünlü bir saat üreticisi ve mühendis. Kendine özgü tasarımlarıyla ve daha önce bu sektörde hiç denenmemiş yenilikleri saatlerinde kullanan Chaykin saat işinde Rusların da olduğunu her seferinde hatırlatır nitelikte bir tasarımcı. Nice başarılı 10 yıllara...


Konstantin Chaykin


Chaykin gerçekten çizgi dışı ve adeta birer imzası halini almış farklı tasarımlarıyla çok başarılı bir saat ustası.
Ayın evrelerini harika bir mekanikle yansıtan LUNOKHOD alışılmamış tasarımı ve çarpıcı görüntüsüyle tam anlamıyla bir kilometre taşı. Saatin kalbindeki minyatür ay tasviri 12mm'lik harika incilerle şekillendirilmiş. Ayın evreleri incinin çevresinde dönen siyah gümüş bir yarım küre ile gösteriliyor. Bu modelden sonra bu kulvara yaklaşımım tamamen değişti.


Lunokhod



Ayrıca 2012 yılında ürettiği CINEMA serisi saati ile başta da belirttiğim eşsiz uygulamalardan birini daha önceden hiç denenmemiş bir şekilde uyguladı. Mucit ve fotoğraf sanatçısı EADWEARD MUYBRIDGE'e ithafen tasarlanan bu serinin sinema animasyonu 19.yüzyılın sonlarında ilk sinema projektörlerinin çalışma esasına dayalı bir sistemle çalışmaktadır. Dört nala koşan o atı seyrederken 19.yüzyıl projektörünün ufak tıkırtılarını da duyabiliyorsunuz. 
Cinema


Farklı yaklaşımların bir diğer yansıması olan LEVITAS mükemmel biçimde yerleştirilmiş düzeneğiyle adeta havada duran kolları olan bir saat. Her detayında Konstantin Chaykin etkisi fark ediliyor.


Levitas




Etnik tasarımlar da yapan Chaykin, Hijra ve Shabbat ile ruhani dokunuşlar da sergilemiştir.



Hijra ve  Shabbat








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.