25 Ekim 2013 Cuma

RM STARK 2005




2005 senesinde bir hayır kurumunun açık arttırmasında satılmak üzere üretilmiş tek örnek:
" RM STARK 2005"


2001 yılında kurulan Richard Mille farklı yaklaşımıyla ürettiği saatlerle kısa denebilecek bir sürede saat dünyasında çok önemli bir yere yerleşti. Her biri adeta birer servet  değerinde olan RM Chronograph serisi kol saatlerini bir kaç kişilik kadrosuyla İsviçre'de üreten firma, marka prestijinin yanı sıra çok mütevazi bir duruş sergiliyor.

Yıllık adeta ağır sanayi cirolarına ulaşan Richard Mille, Rafael Nadal gibi marka elçileriyle her zaman göz önünde durmasını biliyor. 2012 senesinde Fransa Açık Tenis Turnuvası sırasında Rafael Nadal uyurken, otel odasından çalınan $376,000 değerindeki RM076 model saati medyada bir hayli yankı uyandırmıştı. Neyse ki kısa bir süre sonra otel personelinden biri tarafından çalındığı tespit edilen saat bulundu.

Bu markayı kullananlar çok dikkat etmeli; cepte taşınabilen bir Ferrari gibi... Kaybetmek bünyede sıkıntı yaratabilir.

Bir Richard Mille ve Philippe Starck tasarımı olan RM STARCK 2005 eşsiz bir saat, gerçek anlamda eşsiz. 

École Camondo farklılığını her tasarımında yansıtan Strack iç mimarlığının yanında aynı zamanda başarıl bir tasarımcı. Bu iki dehanın ortaklaşa oluşturduğu RM2005 ise görülmeye değer.

Richard MILLE    -    Philippe STRACK



Bu saatin tasarımı ve uygulaması mekanizma / kasa / kadran için bütünsel bir yaklaşım göstermektedir. Mekanizma şasi üzerine  4 adet titanyum vida ile sabitlenmiş.

Mekanizma Calibre RM 005-1. Tek Model 1/1. 
55 saat güç rezervi, 31 jewel, glucydur 3-arm balans, Yassı Nivarox denge zembereği, 28.800 A/h frekans.
Ölçüler: 53.85 x 35 mm.
Kalınlık: 11.40 mm. 



Bu saatin kasası açıkça belli olduğu gibi Philippe Strack tarafından tasarlandı. Beyaz altın olan kasanın her iki yüzü yansıtmazlık uygulanmış safir ile kapanmış. Saat 5 atm (50m) ye kadar su geçirmiyor. Bu saati koluna takıp dalmak isteyen varsa bunu göz ardı etmemeli, aksi taktirde dünyanın en pahalı Karagöz Balığını yiyebilirsiniz.


Bu saatin farklı ve çarpıcı bir diğer özelliği de kayışı. Kayış kasanın kayışla birleştiği alt sol köşesindeki düğmeye basarak açılıyor. Kayış boyu üretici tarafından kullanıcısının bileği için özel olarak ölçülendiriliyor. Taban plakası ve köprüler titanyum ve her bir parçası özel olarak tasarlanıp uygulanmış. Bu saate sahip olabilmek tam anlamıyla bir ayrıcalık.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.