21 Ekim 2013 Pazartesi

Otomobiller ve Saatler

Her ikisi de ciddi birer tutku olması bakımından zaman zaman yaşantımızda birbirine paralel olarak karşımıza çıkarlar.

Ciddi Markalar Arası Trend Yaklaşımlar



Farz-ı misal spor araba ile güzel bir saatin ahengi adeta ayakkabı, kemer ve cüzdanda olduğu gibi birbirini tamamlar niteliktedir. Üreticiler bunu göz önüne alıp tarz olarak tamamlamanın yanı sıra markasal tamamlamaya da imkan tanımıştır.

Ben gerçek bir Panerai hayranı olarak nedense Panerai+Ferrari konseptini pek içime sindiremedim, belki de Ferrari'ye olan ilgisizliğim bunun sebebidir.

Ama öte yanda Hublot yada Cabestan gibi markalar bence Ferrari markasını çok daha yerinde çok daha paralelinde taşıyabilmekte; tabi ki bu sadece benim şahsi fikrim.


Elbette böyle paralel bir tarz yakalamak istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmak durumundasınız: O arabayı alan bu saate vereceği parayı hesaplamaz demeyin...

2013 Cenevre Otomobil Fuarında Ferrari yeni amiral gemisi  LaFerrari'yi tanıttı... 1000 beygirlik müthiş bir makine! Otomobil tutkunlarının rüyası Ferrari'nin şımarık çocuğu.... 
Çok vahşi, çok güçlü ve bir o kadar da çekici olan bu otomobil görenleri şaşkına çevirdi ve Ferrari ile ilgili ciddi bir beklenti bu modelle karşılanmış oldu.

Gelelim LaFerrari için tasarlanıp üretilmiş saate; HUBLOT MP-05 LaFerrari.
Evet duyuyorum, az önce benim de üzerinde durduğum " o arabayı alan bu saatin hesabını yapar mı" düşüncesini dillendiriyorsunuz... 

LaFerrari 1000 beygirlik bir motora sahip

Hublot MP-05 LaFerrari


LaFerrari'nin içine binilen, hortumlu, körüklü ve tekerlekli modelinin yaklaşık fiyatı $ 1,300,000...
Kola takılan çarklı, rakamlı modelinin fiyatı ise   $ 318,000 civarında... Unutmadan, bu saat Ferrari 458 Italia'dan daha pahalı.

Ferrari 458 Italia


İşte bu noktada kanımca o arabayı alan bu saatin fiyatını da hesaba katar :)


Panerai konusuna dönersek, vatandaşı olduğu için Ferrari ile kan çekmesi normal ama bence fazla ayrıntıya girmeyip klasik çizgisinde devam etmeli.

Otomobil-Saat konsepti birçok farklı marka ve modelde işlenmiştir; zaman zaman dikkat çekici bu farklı tarzları örneklemeye devam edeceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.