21 Ekim 2013 Pazartesi

Kısaca Kol Saatleri



Zamanın ilerlemesi ile beraber farklı ihtiyaçların baş göstermesi insanı çeşitli  çözümler üretmeye zorunlu kılmıştır ki bunların en güzeli de "bence" kol saatidir. 

Hayatımızı en kolay şekilde doğru zamanlama ile kontrol etmemize imkan veren bu küçük sanat eserleri gerek analog gerek dijital alt yapıları sayesinde  vazgeçilemez birer asistan hatta kravat gibi kıyafetimizi tamamlayan birer aksesuar halini aldı. Neredeyse artık kolumuza takmadan yürüyüşe dahi çıkamaz olduk.

Bunun ötesinde bu ihtiyacı tutku halinde yaşayan kol saatini yaşam tarzı haline getirmiş insanların da sayısı küçümsenemeyecek kadar çok.

Dünya kadar marka, dünya kadar farklı tarz ve bir o kadar da değişik talep saat endüstrisini bu günkü haline getirdi. Profesyonel olarak ihtiyaçlar, kişisel olarak talepler ve özellikle de moda merkezli ihtiraslar farklı birçok üretici tarafından karşılandı ve akıl almaz değişik tekliflerle bu Pazar çok ciddi şekilde renklendirildi…

Öyle ki 1917 yılından bu yana dünya çapında trend belirleyen fuar organizasyonları dahi yapılmaya başlandı; bunlardan en öne çıkanı BASELWORLD saat ve mücevher fuarı. İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen bu organizasyonla 2013 senesinde 45 ülkeden 1460 katılımcı, eserlerini 100.000’den fazla ziyaretçinin beğenisine sunmuştur.

BaselWorld 2013



Saat işi artık her hangi bir endüstri kolundan ziyade tutku halini almış hayatı renkli yaşayan ve bir o kadar da tarzına önem veren bay ve bayanların vazgeçilmez aksesuarı olmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.